Page 28

iSolor.no_oktober-17

Solide prestasjoner: Sindre ble både nors Både det norske og det svenske mesterskapet består av 5 løp. 5 NM-runder og 5 SM-runder. - I Norge var det løp i Skien, Finnskogbana, Trysil, Bø i Telemark og Nore Uvdal i Buskerud. I Sverige har det vært løp på Höljesbana, Tomelilla I Skåne, Arboga ved Örebro, Östmark i Torsby og det siste var i Haninge ved Stockholm, sier pappa og mekaniker, Jan Ivar Trøyterud. Det har blitt mange gode resultater i begge mesterskapene. - I NM ble det to 1. plasser og tre 2. plasser. I SM ble det også to 1. plasser, to 3. plasser og èn 4. plass. Det holdt til totalseier både i NM og SM, men i NM var det bare så vidt det holdt, der vant jeg nesten med framhjulet i det siste løpet i Trysil, smiler Sindre Trøyterud. Det er ikke alle forunt å bli både norsk og svensk mester i en alder av 13 år! - Det var artigst å vinne NM, selv om det var moro å slå svenskene også! jeg har kjørt crosskart i 6 år nå, og det er gærartig. Utenom skole, er det crosskart jeg driver med stort sett hele tiden. det blir omtrent hver helg i løpet av sommerferien, ettersom jeg har kjørt løp både i Norge og Sverige, forteller Sindre. Klassen Sindre deltar i, heter 125cc og det er de fra 12 til 15 år som kan kjøre i denne klassen. - Jeg har igjen to år i denne klassea, før jeg kan gå over til 250cc, fra det året jeg fyller 15 år. Jeg har god hjelp av noen sponsorer, besteforeldre, mamma og pappa. Det er en forholdsvis rimelig inngang til sporten, og du får kjøpt en bra crosscart til rundt 40.000 til 50.000 kroner. Du kan bruke samme ramma/chassis til du er 50 år, så når jeg bytter klasse så bytter vi bare stol og motor. Det er veldig sikkert, vi sitter i et bur, har hjelm og 6-punkts sele, og samme type kevlarstol som brukes i rallycross, sier Sindre. Sindre S. Trøyterud fra Våler er 13 år, men allerede både Norsk og Svensk mester! Målet er å gjøre det like bra neste sesong, og på sikt skal han kjøre rallycross. Morten I. Schei morten@isolor.no DOBBELT MESTER: Sindre S. Strøyterud ble både norsk og svensk meste begge vinnerkransene og pokalen. Crosskarten er bygd av pappa Jan « Det var artigst å vinne NM, men det var jo også moro å slå svenskene! SINDRE S. TRØYTERUD » 28 iSOLØR.no OKTOBER