Page 62

iSolor.no_oktober-17

Kan bare gå bedre: FunRacing ser frem I en garasje i Bergesiden treer vi Ole Martin Nedgården, Roger Brenna og Petter Johansen. De har blitt hekta på GT5-klassen, og har startet FunRacing. Som navnet tilsier handler det først og fremst om å ha det moro. - Det som er †nt med denne klassen er at den er relativt rimelig. Du kan få en bil til 20.000 kroner om du vil, og det er mye skruing. Det meste gjøres fra scratch. Det synes vi er artig, sier Ole Martin Nedgården. Egentlig var det ganske tilfeldig at de ble bitt av basillen. De ble kjent med Frode Gran fra Alvdal som introduserte dem for GT5-klassen, og som lot karene få med seg to biler hjem til Våler for å prøve. Gran har drevet med racing og rallycross i mer enn 50 år. - Vi lakkerte og slipte bilene hjemme da, og så har det bare ballet på seg. Nå eier FunRacing †re biler totalt, og to av de leier vi ut til folk som vil prøve å kjøre i klassen, sier Nedgården. Totalt er det fem løp i Norgescupen, og foruten det siste løpet på Vålerbanen kom FunRacing sist i samtlige. Det ser ikke ut til å plage gjengen i Bergesiden særlig. - Vi lå lenge sist, men det er jo først baklengs om du ser slik på det. Vi hadde ingen poeng i cupen i det hele tatt før siste runde, og det meste som kunne gå galt gikk galt. Men vi ser på denne sesongen som et læringsår, og planlegger å komme sterkere tilbake neste år, smiler Roger Brenna. I klassen er det kun Vålerbanen og Rudskogen Motorpark som har baner i Norge, og gjengen i Fun- Racing er de eneste solungene som kjører GT5. Det var 9 biler påmeldt †naleløpet i GT5-klassen på Vålerbanen i september. - Jeg startet som dårligste plassering og kvali†sert. Men kjørte meg opp til en 4. plass i †nalen. Det ble en del knu“ng og dytting under †nalen da alle ville i mål først, smiler Nedgården. Karene i FunRacing kan se tilbake på en trøblete sesong med mange dårlige plasseringer, men moro har det vært. Nå ser de frem til neste sesong i GT5-klassen. Bjørn-Martin Brandett brandett@isolor.no VIL HA FLERE MED: GT5-klassen er en relativt rimelig klasse å kjøre i,innom i Bergesiden var det topp stemning hos Roger Brenna (fra venstre) « Vi ser på denne sesongen som et læringsår, og kommer sterkere tilbake. ROGER BRENNA » 62 iSOLØR.no OKTOBER