Page 34

Solormagasinet_Februar-16

Vant norgescupen i or: Morten (13) lader opp 2015 ble året da Solør MC klubb for første gang skulle ha en norgescupvinner i Enduro. Morten Moe (13) sto for den bragden, og har samme ambisjoner i år. - Jeg har kjørt siden jeg var 5 år, og det var veldig stort å vinne mesterskapet i or. Målet er å få til det samme i år, sier Moe. I år kommer han til å veksle mellom to klasser. Dette er 125ccm og 85ccm. Marianne Åslund Brandett er én av ildsjelene i Solør MC klubb. Hun tror nitidig jobbing og ivrighet er det som har gjort Morten så god. - Vi ser en veldig positiv vekst, og vi hadde med mange ere førere i cupen i or mot tidligere år. Det er mange ungdommer i Solør som begynner å gjøre det bra, og det er kjempemorsomt, sier Brandett. I or var det tre som deltok i klassen ungdom fra Solør MC klubb. Dette var Jørn Magnus Holtmoen (4. plass), Joakim Holtmoen (6. plass) og Morten Moe. Solør MC klubb hadde også andreplassvinneren klassen damer i norgescupen. Det var Kristina Håkonsen som står for den bragden. I klassen B1 deltok Jan Åge Brandett og sikret seg en 11. plass etter 2 av 4 løp. Klubben hadde også to C-vinnere i or. Dette var Eddie Sejersen Flaten som kjørte inn til 1. plass, og Mathias Moe ett poeng etter på en 2. plass. - 2015 ble et veldig bra år for klubben på endurosiden, og nå håper vi at 2016 skal bli minst like bra. Terminlista for Enduro er klar, og det blir mange løp som klubben skal stå i bresjen for i år, sier Brandett. 27. februar er det norgescupløp, 26. juni går det første løpet i norgesmesterskapet og fra 12. til 13. august er det løp to i norgesmesterskapet og nordisk mesterskap på Haslemoen. I or ble Morten Moe (13) norge- scupvinner i klassen ungdom 85ccm. Nå satser han på å gjenta bragden i 2016, og Solør MC klubb har mye spennende på gang. Bjørn-Martin Brandett brandett@solormagasinet.no IMPONERTE I FJOR: 13 år gamle Morten Moe imponerte stort i norgescupen og sikter seg inn mot å prestere minst like bra i 2016-sesongen. (Alle foto:«Vi hadde med ere førere i cupen i or sammenlignet år. » med tidligere MARIANNE ÅSLUND BRANDETT 34 SOLØRMAGASINET FEBRUAR